Категорії




[245] ПАТ «Київоблгаз» направило понад 20 мільйонів гривень на безпеку газових мереж

06.03.2014 | Нафта та газ, Україна

ПАТ «Київоблгаз» посідає перше місце в країні серед газопостачальних підприємств за загальною протяжністю газопроводів – понад 43 тис. км. Час експлуатації деяких з них перевищує 40-50 років. Тому актуальним питанням сьогодні є регулярне приладове обстеження систем газопостачання та вчасне реагування на потребу в ремонті чи заміні. За останній рік компанія придбала 34 сучасних прилади діагностики і обстеження газопроводів. І протягом 2014 року планує придбати ще 94 таких прилади.

 «Навіть незначна пробоїна газопроводу діаметром у 2 мм може загазувати територію у радіусі 2-х кілометрів, - пояснює перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Київоблгаз» Павло Кишкар, - тому безпека газопостачання прямопропорційна стану наших газопроводів і споруд на них».

 Також Павло Кишкар зазначив, що модернізація газових систем Київщини потребує комплексного підходу, значних капіталовкладень та буде здійснюватися поетапно. На разі для попередження пошкоджень та недопущення аварій на газових мережах реконструйовано зокрема 109 станцій катодного захисту (захищають труби від корозійного руйнування). За допомогою однієї станції катодного захисту можна, в залежності від властивостей грунту та стану ізоляції труби, захистити ділянку газопроводу довжиною від 1 до 10 кілометрів. Загалом застосування катодного захисту продовжить термін служби газопроводів до 30 років.

Також в рамках комплексного підвищення безпеки газопостачання компанія встановила 4 нових  сучасних газорегуляторних пункти в Броварському та Таращанському районах Київщини та замінила 44 регуляторних пункти шкафного типу. Головною перевагою нового обладнання є сучасна система автоматики, яка блокує подачу газу у разі надмірного стрибка тиску та упереджує можливі витоки.

 «Здійснені роботи дозволять попередити перебої в системі газопостачання та забезпечать надійне функціонування газових артерій регіону», - коментує результати проведеної роботи перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Київоблгаз» Павло Кишкар.

 ПАТ «Київоблгаз» продовжує модернізацію розподільних газових мереж пристоличного регіону і в 2014 році планує на підвищення якості системи газопостачання Київської області направити також понад 20 мільйонів гривень.

  

Довідка. ПАТ «Київоблгаз» - лідер серед підприємств з газопостачання та газифікації. Посідає перше місце в країні за протяжністю газопроводів - понад 43 тис. км, за кількістю споживачів -  біля 800 тисяч – входить в першу трійку. Рівень газифікації області – 95,3 %. Середньорічнй об’єм транспортування природного газу близько 2500 млн. куб.м.

Серед найбільших споживачів ПАТ «Київоблгаз» є такі підприємства як Білоцерківська ТЕЦ, Комбінат «Тепличний», Ветропак Гостомельський Склозавод та  Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

В ПАТ «Київоблгаз» працює 5 тис. співробітників. 

Коментувати
Facebook ::

ПАО "Киевоблгаз"

Публичное акционерное общество по газоснабжению и газификации

Контактна особа: Анна Гляцевич
Телефон: +380 44 205 53 41
E-mail: [email protected]
Сайт:

До компанії


Найновіші релізи