[321] 8 липня відбулись загальні збори акціонерів фондів «Синергія-3» та «Синергія-5» компанії «КІНТО»

12.07.2008 | Фінанси і банки, Україна

8 липня у Києві відбулись загальні збори акціонерів закритих недиверсифікованих корпоративних інвестиційних фондів «Синергія-3» та «Синергія-5», активами яких управляє компанія «КІНТО».

На обговорення та голосування було винесено звіти керуючого фондів про результати діяльності у 2007 року та затвердження планів на 2008 рік, а також внесення змін до Проспектів емісій фондів та інше. Зокрема, було оголошено, що загальна сума активів фонду «Синергія-3» наприкінці 2007 року становила 250,7 мільйонів гривень, що у 4 рази більше за аналогічний показник наприкінці 2006 року. Дохідність вкладень перевищила 277,9% за 588 днів діяльності фонду. Основний показник діяльності фонду – середньорічна доходність – зріс майже вдвічі, досягнувши на початок 2008 року відмітки в 128,2%. Станом на 1 липня поточного року до складу активів фонду входило 44 компанії 9 секторів економіки. Таким чином, фонд «Синергія-3» вийшов на чільні позиції серед публічних фондів як за обсягами активів, так і за показниками доходності за підсумками 2007 року.  Показники діяльності фонду «Синергія-5» менш значні, що пов’язано з нетривалим періодом діяльності даного фонду – він почав свою роботу у листопаді 2007 року, а також з ведмежим трендом, що панує на фондовому ринку. Період корекції є найбільш вдалим для формування інвестиційного портфелю фонду найкращими цінними паперами. Так, родзинкою фонду «Синергія-5» став пошук нових об’єктів, які мають реалізувати свій потенціал протягом п’ятирічної діяльності фонду.  На початку 2008 року в складі активів знаходились 17 емітентів із 7 галузей економіки, а станом на 1 липня поточного року 37 компаній із 9 секторів, 11 об’єктів з яких можна вважати новими, їх «частка» перевищує 40%.   Як зазначив Віктор Ботте, керуючий інвестиційними фондами КУА «КІНТО», поточна доходність високоризикованих фондів має позитивно змінитися.

«Ми залишаємося оптимістами і віримо, що потенціал зростання український фондовий ринок має, і цей потенціал, хай навіть через рік-два, має почати матеріалізуватися. Поки що нашою задачею є наповнювати склад активів якісними паперами за кращими поточними цінами, щоб реалізувати одну із мудрих інвестиційних заповідей: «треба не боятися поточних втрат, а боятися не опинитися на ринку в той час, коли розпочнеться підйом».

Довідкова інформація.

КУА ВАТ «КІНТО» працює на ринку спільного інвестування (інвестиційних та пенсійних фондів) з 1992 року. Здійснює управління активами відкритого ПІФу «Класичний», інтервальних ПІФів «Достаток» та «Народний», закритих КІФів «Синергія-3», «Синергія-4», «Синергія-5», «Синергія-7»  «Синергія Бонд», «Синергія Ріал Істейт» та «КІНТО Капітал», недержавних пенсійних фондів «Соціальний стандарт», «Гарант-Пенсія», «Династія» (Львів),  «Івано-Франківськ» та «Солідарність» (Дніпропетровськ). Станом на  1 січня 2008 року обсяг активів інвестиційних та пенсійних фондів під управлінням КУА «КІНТО» перевищив безпрецедентний для України розмір – 1 мільярд гривень.

КУА ВАТ «КІНТО» - це:

Ø  Найстарший визнаний лідер українського фондового ринку, активний учасник його творення та розвитку

Ø  Незалежна компанія, що не входить до складу жодної з фінансово-промислових груп.

Ø  Ініціатор створення та співзасновник таких професійних об’єднань, як Українська асоціація інвестиційного бізнесу, Перша фондова торговельна система, одна з 7 українських компаній, яка є Членом Світового економічного форуму (WEF) у рамках Співтовариства швидкозростаючих компаній.

Ø  Багаторазовий володар звань «Найкраща компанія фінансового ринку» («Інвестгазета») та «Найпрофесійніший оператор фондового ринку» («Бізнес»).

Ø  Команда з понад 100 висококваліфікованих спеціалістів, серед яких багато тих, хто має науковий ступінь. Двоє співробітників «КІНТО» одержали кваліфікацію CEFA (сертифікованого європейського фінансового аналітика).

Ø  Цьогорічний переможець рейтингів ділового видання «ДЕЛО» у номінаціях «Компанія з найкращим рівнем сервісу» та «Компанія, послугами якої Ви б скористалися», а також учасник ТОР-3 у номінаціях «Найвідоміша компанія» та «Найдинамічніша компанія».

PR-Service

Контактна особа: Татьяна Франчук